På jagt efter fremtidens forretningsmodel

De klassiske forretningsmodeller er i opbrud, og verden forandrer sig i stadig højere tempo. Mange topchefer famler i blinde i forhold til at finde et solidt ståsted i den stadig mere kaotiske virkelighed med klimaforandringer, demografiske ændringer, vandmangel og en forandringshastighed, der kun tiltager. Behovet er stort for at forny gamle strukturer i erhvervslivet og ryste politikerne ud af vanetænkningen og den generelle handlingslammelse. Derfor samler Mandag Morgen nu en vifte af internationale nøglepersoner blandt investorer, forskere og filantroper i et advisory council, der skal hjælpe virksomheder og investorer med at navigere i den nye løsningsøkonomi.

I sidste uge fik verden endnu en dramatisk påmindelse om, at klimaforandringerne foregår for fuld styrke på den anden side af termoruderne og gør alt en kende mere uforudsigeligt.

Den årlige opgørelse fra FN’s verdensorganisation for vejr og klima, WMO, demonstrerede ifølge generalsekretær Michel Jarraud, at de menneskeskabte klimaforandringer fortsat og med uformindsket styrke vil forandre vores vejr.

For mange virksomheder var det endnu en påmindelse om, at de befinder sig i en stadig mere kaotisk verden med et væld af uforudsigelige forandringsdynamikker, som omfatter alt lige fra klimaforandringer over demografiske udfordringer til geopolitiske ubalancer. Og mange virksomheder synes handlingslammede i forhold til at reagere på de mange chok: Flere undersøgelser tyder på, at virksomhederne i stedet for at kaste sig over en langsigtet scenarieplanlægning kryber i flyverskjul, “venter på det næste opsving” og fokuserer på at levere gode kvartalsresultater.

Login