Jyske Bank-topchef ruster sig til nye kriser

Jyske Bank er i gang med at polstre sig til sværere tider. I forbindelse med tiårsdagen for krakket i Lehman Brothers ser Anders Dam, en af landets mest garvede bankdirektører, tilbage på finanskrisens konsekvenser og kommer med bud på, hvor den næste krise vil komme fra.

Få danske topdirektører har så meget is i maven som Jyske Banks Anders Dam. Igen og igen har kriser i verdensøkonomien raset i hans tid som topchef, og det store spørgsmål er nu, hvornår det endnu engang vil ske.

For tiderne bliver stadig mere usikre her omkring tiårsjubilæet for den mest toneangivende finansbegivenhed i nyere verdenshistorie, krakket i Lehman Brothers, der var ved at lægge hele verdens banksystem ned tilbage i september 2008. Og det er altid et godt udgangspunkt for en kvalificeret snak, at en bankdirektør har flere økonomiske kriser under bæltet, for den slags viden har det med at gå tabt.

Anders Dam indtog chefstolen i Jyske Bank i 1997, men han var også til stede som cheføkonom i de svære år i slutningen af 1980’erne. I de andre store banker er der for længst skiftet ud efter finanskrisen. Danske Bank har ædt sig gennem flere topchefer, og der er også blevet skiftet ud i cheflaget i Nordea, Nykredit og Sydbank. Så Anders Dam sidder tilbage som en slags bankdirektørernes pokermester. Det skal ikke forstås negativt. For netop erfaring, forudseenhed og evnen til at holde hovedet koldt er ofte det, som tjener en finansvirksomhed bedst, når stormen raser.

Login