Kampen om arbejdskraften spidser til

Næsten hver anden danske virksomhed med over fem ansatte har svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Det viser en ny analyse, som tænketanken Reg Lab offentliggør i dag. Især de mindre virksomheder oplever, at rekrutteringsproblemer bremser deres vækst.

”Lige nu mister danske virksomheder hver dag muligheder og omsætning, fordi de mangler kvalificeret arbejdskraft. Og problemet bliver kun større i de kommende 5-10 år.”

Sådan siger Bjarne E. Jensen, direktør i den regionale tænketank Reg Lab.[graph title="Smv’erne er hårdest ramt " align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/BW_fig01_Smverne-er-haardest-ramt.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/BW_fig01_Smverne-er-haardest-ramt.png" caption="Figur 1" text="Særligt de små og mellemstore virksomheder oplever problemer med at rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer. " ]Kilde: “Kvalificeret Arbejdskraft”, Reg lab, maj 2016.[/graph]

Reg Lab har i foråret lavet en omfattende kortlægning af danske virksomheders udfordringer med rekruttering, udvikling og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft. Og kortlægningen, der bl.a. består af en repræsentativ spørgeskemaundersøgelse for virksomheder med mere end fem ansatte, besvaret af 739 respondenter, viser, at danske virksomheder i dag har en udtalt udfordring med at finde og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

Login