Han er klimakampens hukommelse

Klimajournalistikkens grand old man Jørgen Steen Nielsen har samlet de vigtigste glimt fra 50 års miljø- og klimakamp i sin nye bog ’Vejen hjem til Jorden’. Den er skrevet som en påmindelse til nutidens klimaaktivister, politikere og erhvervsfolk om, at klimakampen trods alt går fremad, selv om det går for langsomt. Man skal bare tage fat, siger forfatteren, der fylder 70 år på lørdag.

Foto: Arkivfoto, Dagbladet Information
Andreas Baumann

Hvis man vil ændre verden, skal man tage fat nede i det ene hjørne.

”Sådan har jeg altid haft det. Man skal bare tage fat i noget overkommeligt, nærliggende og praktisk overskueligt og så komme i gang.” 

Det gjorde den unge biologistuderende Jørgen Steen Nielsen i begyndelsen af 1970’erne, da han som 19-årig var med til at stifte en af Danmarks første miljøgrupper, Naturaktivisterne, og på sit værelse på Egmont Kollegiet kreerede snore med skramlende øldåser for at marchere med dem på slæb gennem Københavns gader i protest mod indførelsen af blikdåser på det danske ølmarked.

Jørgen Steen Nielsen

Journalist, forfatter og miljøaktivist

Født 4. juni 1952

1972: Medstifter af miljøgruppen Naturaktivisterne

1974: Medstifter af OOA, Organisationen til Oplysning om Atomkraft

1983: Uddannet biolog fra Københavns Universitet

Siden 1985 videnskabsjournalist og miljømedarbejder på Dagbladet Information

1995-2002: Chefredaktør på Dagbladet Information

2003: Modtager af Cavlingprisen

2020: Modtager af Publicistprisen.

Jørgen Steen Nielsen har blandt andet skrevet bøgerne ’En lille guide til overlevelse – fra klimatrussel til grøn revolution’ (2008), ’Den store omstilling’ (2012), ’Hvad skal vi med landbruget?’ (2016) og senest ’Vejen hjem til Jorden’, der udkommer den 2. juni.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu