Kommunerne arbejder flittigt med forebyggelsespakkerne

Ny rapport viser, at landets kommuner i stigende grad prioriterer forebyggelsespakkerne fra Sundhedsstyrelsen.

Landets kommuner arbejder fortsat med Sundhedsstyrelsens 11 forebyggelsespakker, der blev indført i 2012. Kendskabet til pakkerne er stort, og kommunernes generelle indtryk af arbejdet med at implementere pakkerne er positivt, fremgår det af analyse fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

Det er fjerde gang, at Center for Interventionsforskning kortlægger kommunernes arbejde med forebyggelsespakkerne, og konklusionen i kortlægningen er, at kommunerne stadig gør det godt i 2017, og at de langt hen ad vejen lever op til anbefalingerne og bruger dem i praksis, oplyser instituttet.

Andelen af kommuner, der vurderer, at kommunens indsatser i høj grad lever op til forebyggelsespakkernes
anbefalinger på grundniveau i de 11 forebyggelsespakker, pct.:

I alt har 95 af landets 98 kommuner medvirket i monitoreringen. Heraf lever 55 procent af kommunerne i høj grad op til anbefalingerne på grundniveau, hvad angår tobak, og 44 procent, hvad angår alkohol. Det er en lille stigning i forhold til seneste monitorering i 2015.

Læs hele rapporten her.

 

Forrige artikel Små virksomheder investerer for lidt Små virksomheder investerer for lidt Næste artikel SMV’ernes digitale potentiale drukner SMV’ernes digitale potentiale drukner