Kommunerne har enten en pæn del eller ret få tidsbegrænset ansatte

Ny undersøgelse belyser udbredelsen af forskellige ansættelsesformer på det kommunale arbejdsmarked. Den viser blandt andet, at det er svært at få et sikkert overblik over kommunernes brug af tidsbegrænsede ansættelser.

KL og Forhandlingsfællesskabet ønsker sig begge et overblik over udbredelsen af bl.a. tidsbegrænsede ansættelser i kommunerne.

Men den opgørelse er ikke så ligetil, fremgår det af en ny analyse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE).

Oplysninger fra Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) viser, at ca. 23 pct. af de kommunalt ansatte i 2016 var ansat med en slutdato, mens Arbejdskraftundersøgelsen (AKU) fra Danmarks Statistik viser, at kun 6-7 pct. var tidsbegrænset ansat i 2015. 

Begge tal er forbundet med så store usikkerheder, at det ikke er muligt at udpege det rigtige. Det skyldes bl.a., at kommunerne ikke laver systematisk og ensartet registrering af, hvorvidt en ansættelse er fast eller tidsbegrænset, oplyser VIVE i analysen.

Hent hele undersøgelsen her.

Forrige artikel Solceller brager frem globalt Solceller brager frem globalt Næste artikel Teknologigiganter  kæmper om vores sundhed Teknologigiganter kæmper om vores sundhed