Kommunerne kan hente store besparelser på ejendomsdriften

Kommunerne bruger 15 milliarder kroner på ejendomsdrift og facility management, viser ny analyse, som KL har lavet i moderniseringssamarbejdet med regeringen.

Kommunerne bruger 15 milliarder kroner på ejendomsdrift og facility management, viser ny analyse, som er lavet i moderniseringssamarbejdet med regeringen, oplyser Kommunernes Landsforening (KL).

Ifølge KL er mange kommuner er gået i gang med at professionalisere området, men analysen peger på, at der er et betydeligt potentiale for yderligere professionalisering.

Og gevinsterne kan være både økonomiske og kvalitative.

Kortlægningen er mundet ud i en række gode erfaringer og konkrete tiltag, som kommunerne kan blive inspireret af. De er offentliggjort i et inspirationskatalog, som kommunerne kan anvende i det videre arbejde med at skabe en mere effektiv drift.

Kortlægningen er gennemført ved besøg i 11 kommuner kombineret med en spørgeskemaundersøgelse med svar fra 68 ud af 87 kommuner.

Læs inspirationskataloget her.

 

Forrige artikel Her er iværksætterpanelets anbefalinger Her er iværksætterpanelets anbefalinger Næste artikel Globaliseringen giver danske familier kontante besparelser Globaliseringen giver danske familier kontante besparelser