Kortlægning af udviklingen i danskernes udbud af sort arbejde

Ny analyse kortlægger udviklingen i udbuddet af sort arbejde i Danmark i løbet af de seneste tre årtier. Intet tyder på, at udbuddet er voksende.

Intet tyder på, at sort arbejde er et stigende problem. Tværtimod. Bedste bud på, hvor meget det sorte arbejde fyldte i forhold til BNP i 2016, er 2,2 procent, fremgår det af ny bog fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Tallet skal holdes op mod omfanget i 2009, hvor sort arbejde blev vurderet til at udgøre 2,8 procent. Umiddelbart ligner det et fald, men da målingerne er inden for den statistiske usikkerhed, er konklusionen den noget blødere, at der formentlig ikke er tale om en stigning.

Forskningsenheden har i mere end tre årtier fulgt udviklingen i danskernes udbud af sort arbejde, og har nu samlet observationerne i bogen ’Danskernes liv med skatter, sort arbejde og gør det selv-arbejde’, der også opgør den seneste udvikling i niveauet af sort arbejde.

Bogen kan downloades gratis her, men kan også bestilles i bogform hos Syddansk Universitetsforlag.

Hent PDF
Forrige artikel Nyt samarbejde hjælper borgere med handicap tættere på job Nyt samarbejde hjælper borgere med handicap tættere på job Næste artikel Hvad er op og ned om arbejdsmiljøets betydning for fastholdelse af 'det grå guld'? Hvad er op og ned om arbejdsmiljøets betydning for fastholdelse af 'det grå guld'?