Kunstig intelligens – den lille stemme, der er med os overalt

TECHTENDENSER: Kunstig intelligens vil vi sandsynligvis fremover møde som en lille stemme, der er med os overalt og løbende kommer med analyser og gode råd om alt fra indkøb til motion, og hvordan vi bedst udfører vores arbejde.

Gad vide, hvordan det bliver at leve omgivet af kunstig intelligens – i bilen, på kontoret, i butikkerne, i vores supersmarte hjem? Mit bud er, at vi vil opleve det som en lille stemme, der altid er med os, og som kommer med viden og råd og instrukser, om den situation, vi er i, lige fra familiefesten til kundebesøget eller skiferien.

I dag skal vi selv række ud efter de informationer, vi tænker, kunne være nyttige. Men om nogle år vil den lille stemme i vidt omfang automatisk fortælle os, hvad vi har brug for i situationen. Den kender mig; den ved, hvad jeg er i gang med; den har en ret klar formodning om, hvad jeg skal om lidt; og den ved, hvad jeg plejer at have brug for at vide. Og så holder den øje med, hvad der foregår ude i verden, så den kan advare mig, hvis der er brug for det.

Vi oplever det så småt allerede. Min smartphone kommer med notifikationer om, at det er tid til at tage hjemmefra, hvis jeg skal nå min aftale. Den fortæller mig, at der er en trafikprop om to kilometer, så jeg må hellere tage næste afkørsel. Jeg får at vide, hvis jeg laver stavefejl, og i nogle tilfælde bliver jeg endda advaret, hvis jeg bruger ord, der ikke er politisk korrekte, eller sender mails om emner, firmaet ikke vil have udenfor huset. 

Login