Lær at grave dybt og tænke stort på Mandag Morgen

Mandag Morgen søger en nysgerrig journalistpraktikant, der brænder for at gøre verden klogere.   

Foto: Arthur Cammelbeeck

Vi tilbyder en helt særlig praktikplads, hvor du får noget så sjældent som tid til at gå i dybden og plads til at udvikle originale ideer.  

Din nye arbejdsplads er et medie i vækst og udvikling, og du vil blive makker med nogle af landets skarpeste – og flinkeste  fagjournalister.  

Det er en fordel, hvis du interesserer dig for at forstå klimaforandringernes konsekvenser for det økonomiske og politiske system. Eller undrer dig over, hvordan velfærdssamfundet skal skabe gode liv for flest muligt i fremtiden. Eller tænker over, hvordan vi kan bruge ny teknologi klogt, uden at overse dilemmaerne i den digitale omstilling.  

Vi forventer ikke, at du har svarene. Men du må gerne være god til at stille de væsentlige spørgsmål.  

Dine kommende læsere har ansvarsfulde jobs i virksomheder, ngo’er, myndigheder, på universiteter eller i politik. Vores journalistiske ambition er at hjælpe dem med at handle på et både oplyst og inspireret grundlag. Sådan gør vi en forskel. Det kommer din journalistik også til at gøre.  

Fordi du skriver til dem, der har ansvaret for at finde løsningerne, kommer du også til at arbejde med journalistik, der både afdækker problemer grundigt og afsøger de mulige løsninger.  

Når dit praktikforløb er slut, er du blevet en analytisk stærk journalist, som kan formidle selv svært tilgængeligt stof med sprogligt overskud. Du lærer at dyrke detaljen, mens du maler det store billede.  

Vores forventninger til dig:  

  • Du er ambitiøs og videbegærlig 
  • Du skriver fængende og præcist 
  • Du er rar at arbejde sammen med 

Vi forventer ikke, at du kan det hele i forvejen. Til gengæld ved vi af erfaring, at nysgerrige, videbegærlige journalistpraktikanter kan flytte sig utrolig meget, selv på kort tid.  

Og så lover vi dig, at du får det sjovt.  

Som journalistpraktikant på Mandag Morgen lander du på en levende arbejdsplads med en forsamlingshus-gård, der skiftevis danner rammen om konferencer, fester, netværk, workshops, filmaftener og politiske debatter.  

Virksomhedens ansatte breder sig over fire etager, der blandt andet rummer en tænketank, en netværksvirksomhed og det politiske medie Altinget, som vi deler kontorpladser og kantine med.  

Du bliver også en del af et fagligt og socialt fællesskab af praktikanter, der går på tværs af Altinget og Mandag Morgen med fælles udviklingsdage og fredagsbar 

  •  

Mandag Morgen udkommer digitalt på mm.dk og med et dagligt brief  – og en gang om ugen på tryk med Ugebrevet Mandag Morgen.  

Du er altid velkommen til at kontakte praktikantvejleder Simon Friis[email protected] / 30736290 eller chefredaktør Tanja Nyrup Madsen[email protected] / 27277659. De kan også give dig en adgang, så du kan komme ind bag betalingsvæggen på mm.dk. 

Læs mere om Mandag Morgen

Læs vores 7 løfter til læserne

Læs om vores åbne redaktionsmøder

NB! Kun for praktiksøgende ved journalistuddannelserne. Ansøgning udelukkende mulig gennem mediepraktik.dk.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu