Lederens manddomsprøve – nu i skiver

Krisens kradsen og lederes ønske om at kombinere en travl karriere med familieliv og videreuddannelse på topniveau har fået flere og flere MBA-uddannelser til at udbyde MBA’en i etaper. Når regningen kan deles over, siger arbejdspladsen nemmere ja til finansieringen. Og når studiet kan strækkes over længere tid, bliver det aktuelt for flere travle ledere, lyder erfaringen fra udbyderne. Både nye udbydere af såkaldte mini-MBA’er og de gamle, veletablerede MBA-udbydere som CBS og Henley byder ind på det nye marked.

I løbet af de seneste år er det piblet frem med nye fleksible måder at opnå den eftertragtede MBA-titel. Universiteter, erhvervsakademier og private udbydere har i stigende grad fået øje for ledernes voksende efterspørgsel efter fleksibel opkvalificering på højt niveau.

Tidligere var Executive MBA uddannelsernes eneste svar på ledernes krav om en fleksibel opkvalificering, som kunne tages hjem, uden at erhvervskarrieren skulle sættes på standby under et fuldtidsstudie. Nu viser Mandag Morgens oversigt over udbuddet af MBA-uddannelser i Danmark, at der er rekordmange muligheder for at få et fleksibelt og modulopdelt MBA-forløb i Danmark. Se figur 1 på næste opslag.

Tilbuddene varierer lige så meget i indhold og struktur som i pris. Og nye udbydere er kommet til sammen med efterspørgslen på nye fleksible studieformer.

Login