Lederne magter ikke digitalt lederskab

Digitalt snæversyn hos topledere og politikere kan koste Danmark vækst og konkurrencefordele. De mangler forståelse for, hvordan de digitale muligheder udnyttes bedst muligt. Efter flere år som global frontløber sakker Danmark bagud i det digitale kapløb. Eksperter efterlyser større ambitioner – og handling. Ledernes tøven udfordrer en ellers veletableret grundfortælling om Danmark som global frontløber inden for it og digitalisering.

Digitaliseringen ruller ind over de danske virksomheder og den offentlige sektor. Nye teknologiske services, big data og ”skyen” ændrer spillereglerne inden for alt fra marketing, salg og kommunikation til innovation og ledelse.

Digitaliseringen åbner ikke bare mulighed for effektivisering og en tiltrængt forbedring af den danske produktivitet, men skaber også ny vækst og beskæftigelse. For hvert job, som tabes på grund af internettet og digitaliseringen, skabes der 2,6 nye.

Men både på direktionsgangene og blandt politikerne mangler man stadig at foretage de strategiske prioriteringer, som kan sikre, at de teknologiske muligheder udnyttes bedst muligt. Når det kommer til at tage næste skridt og bruge teknologien til at understøtte den danske konkurrencekraft, halter ”Ledelsesdanmark” bagefter. Det udfordrer en ellers veletableret grundfortælling om Danmark som global frontløber, når det kommer til it og digitalisering. 

Login