Ledernes nye kampplads kræver en helt ny uddannelse

En ‘Master of Business Impact’ (MBI) skal sikre, at lederne bliver langt bedre rustede til at løse en helt ny type udfordringer. Gradvist vil den kunne afløse MBA-uddannelsen, der tager afsæt i det gamle industrisamfund, foreslår Erik Rasmussen.

Erik Rasmussen

Alle militære erfaringer bekræfter, at rekrutter ingen sejre vinder.

Erfaringen fra slagmarken kan uden videre overføres til erhvervslivet. Her handler det også om at aflæse et hurtigt og konstant ændret landskab og have forudsætninger for lige så hurtigt at kunne omstille sig og ændre strategier og taktikker – og eventuelt våben.

Der er næppe noget landskab, der netop nu ændrer sig hurtigere end virksomhedernes. Det dokumenterer ikke alene udviklingen de seneste 1.000 dage, men også begivenhederne inden for de seneste måneder og uger. 

Tænk, hvis Danmark kunne blive et foregangsland inden for lederskab

Mandag Morgen har bedt tre fremtrædende erhvervsledere om at vurdere forslaget til Master of Business Impact. Thomas Thune Andersen, Lise Kingo og Lars Nørby Johansen bakker idéen op og forholder sig kritisk til den tænkning, som MBA har stået for gennem en lang årrække.

Find deres vurderinger i boksene nedenfor.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024