Lisbeth Knudsen adjungeret professor på CBS

Lisbeth Knudsen holder tiltrædelsesforelæsning den 9. juni om ”Demokrati og afmagt”.

Department of Business and Politics på CBS har udnævnt Mandag Morgen Danmarks direktør og chefredaktør, Lisbeth Knudsen, til adjungeret professor. Det er første gang siden juni 2013, at Department of Business and Politics udnævner en ny adjungeret professor.

Ud over at være chef på Mandag morgen er Lisbeth Knudsen formand for bestyrelsen for Det Kgl. Teater og for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Lisbeth Knudsen holder tiltrædelsesforelæsning den 9. juni om ”Demokrati og afmagt”.

Det hedder i indbydelsen:

"Vores højt værdsatte demokratimodel er udfordret og tandhjulene i det politiske maskinrum er blevet godt slidt ned. Der trænges ikke bare i Danmark men rundt omkring i de demokratiske lande i verden til at få iværksat udviklingen af en model 2.0 af demokratiet, som kan give nogle nye svar på, hvordan vi skal praktisere, hvad der stadig er den bedste og eneste acceptable styreform men nu i en globaliseret og langt mere teknologisk, økonomisk og kulturelt forbundet verden.

Udfordringerne er store og krisen synlig. Befolkningerne har mistet tilliden til, at politikerne kan løse vores virkelig store udfordringer. De politiske partier har tabt meget af deres folkelige forankring og troværdighed. Det politiske lederskab har mistet modet til at udfordre vælgerne, og de har lagt det ideologiske helhedssyn på arkivet. Medierne har også mistet befolkningens tillid og troværdighed, og de er i høj grad med til at understøtte og udvide krisen.

Lisbeth Knudsen stiller i sin tiltrædelsesforelæsning diagnosen og lægger op til en nødvendig modernisering af demokratiet."

Tilmelding til forelæsningen kan ske her: http://www.cbs.dk/tilmelding-demokrati-afmagt-tiltraedelsesforelaesning-ved-lisbeth-knudsen


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu