Løkke lægger sig tæt op ad Merkel og Macron

Statsminister Lars Løkke Rasmussen synes at have indset, at Danmark skal passe på ikke at komme på tværs af Tyskland og Frankrig. Danmark fulgte den tysk-franske linje tæt under ugens topmøde, der også gav Storbritanniens Theresa May en kærkommen diplomatisk sejr.

Der var ikke noget overflødigt galanteri fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, da han i fredags indledte den fælles pressekonference med Tysklands kansler, Angela Merkel, ved EU-topmødet i Bruxelles. Dertil var situationen for alvorlig.

I Sydfrankrig var et gidseldrama under udvikling samtidig med, at Macron og Merkel sluttede et kort topmøde mellem eurozonens 19 lande og derefter sammen gik på podiet i det underdimensionerede franske briefingrum i Justus Lipsius-bygningen i Bruxelles.

Emmanuel Macron talte alvorsord om det ’islamistiske terrorangreb’ og brugte derefter lang tid på at gennemgå topmødets mange temaer, mens den tyske kansler stoisk holdt sig i ro, lyttende til tolkens oversættelse. Macron talte i omkring 20 minutter, mens Merkel uden at fortrække en mine ventede på, at hendes privilegerede politiske partner fra Paris gjorde sig færdig.

Login