Løkkes klimaplan er erhvervsvenlig og taktisk smart

ANALYSE: Regeringens klimaudspil er blåt, billigt og et valgtaktisk mesterstykke af statsministeren. Til gengæld er det ufinansieret og berøringsangst over for landbrugs- og fødevaresektoren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har også i energi- og klimapolitisk forstand udviklet sig til en habil blå erhvervspolitisk håndværker med sans for at sætte rød blok skakmat på den grønne dagsorden.

Efter sommerens historisk brede energiforlig fremlagde regeringen i sidste uge sit udspil til en klimaplan, som Folketingets røde partier får svært ved ikke at tilslutte sig uden at blive beskyldt for både at bedrive grøn overbudspolitik og for at sætte Danmarks brede energi- og klimapolitiske konsensus over styr. Særligt Socialdemokratiet vil være under hårdt pres fra fagbevægelsen for at tilslutte sig regeringens klimaplan.

Login

 • Anmeld

  Morten Greve

  Der mangler noget...

  Erhvervsvenlig, taktisk smart - og FULDKOMMEN utilstrækkelig, hvis målet er at bevæge sig bare lidt tættere på det forskningen enslydende anbefaler.

  Klimapolitikken fra både rød og blå blok handler fortsat om at blide vælgerne ind (1) at Danmark blot behøver justere en smule i en halvfjern fremtid for at være på den grønne gren, og (2) at vi i det hele taget ikke behøver ændre nævneværdigt på vores adfærd og livsstil i lyset af de igangværende og kommende klimaforandringer.

  Forskellen består primært i, hvor skamløst denne "smarte" taktik udføres.