Mandag Morgen søger skrivende redaktør

FRA VORES EGEN VERDEN Her kan du sætte dagsorden med journalistik, der giver ny viden og holder mere end et nyhedsdøgn.

Tanja Nyrup Madsen

Vi søger en erfaren og analytisk stærk journalist, der kan være med til at løfte og udvikle Mandag Morgens journalistik på mm.dk, i ugebrevet og i vores mailbriefs. Du er enten en dygtig redaktør, der ikke kan lade være med at skrive (eller savner at gøre det). Eller du er en velskrivende journalist, der ønsker mere ansvar.

Du er vant til at udfordre præmissen, gå i dybden med fakta og beskrive nye sammenhænge. På Mandag Morgen kan du dyrke din analytiske side, din nysgerrighed og din kritiske sans. Vi har lovet vores i forvejen kloge læsere, at de bliver endnu klogere af at læse Mandag Morgen. Derfor er dine vigtigste kompetencer i dette job, at du har evnen og viljen til at arbejde systematisk med journalistik, der bygger på nuanceret viden, grundighed og originalitet.

Vi forventer, at du er skarp på de aktuelle dagsordner og forstår betydningen af timing for en histories gennemslagskraft. Du henter ikke din energi i at dække begivenheder eller skrive hurtige nyheder, men i at se det nye i tidens vigtigste dagsordner.

På Mandag Morgen kommer du til at skrive til mennesker, der har ansvaret for at finde løsningerne på tidens vigtigste udfordringer. Her får du mulighed for at interessere dig lige så meget for muligheder og løsninger som for problemer og konflikter. Vi anser kvalificeret, konstruktiv journalistik og en kritisk, undersøgende tilgang for at være hinandens forudsætninger.

Du kan læse mere om Mandag Morgen og vores måde at arbejde på i vores 7 løfter til læserne

Om Mandag Morgen og jobbet

Mandag Morgen opstod for tre årtier siden som et korrektiv til nyhedsmediernes flimrende dagsorden. Fra starten har solid dokumentation, originalitet og løsningsorienteret journalistik været centralt for Ugebrevet, der engang kun udkom på papir.  

I dag udkommer vi dagligt på mm.dk, med et klassisk nyhedsbrev og i et særligt brief-format, hvor de betalende abonnenter får vores journalistik serveret i et kort, skimbart format, der passer til travle dage. Der er også mulighed for at udkomme i live-formater. Og så selvfølgelig med det trykte ugebrev hver mandag. De seneste år har vi haft en stabil læserfremgang, og redaktionens arbejde giver gode, sorte tal på bundlinjen. 

Vi har særligt fokus på bæredygtigt lederskab, grøn omstilling, digital omstilling, omstillingen af velfærdssamfundet og økonomien. Det er en fordel, hvis du har en baggrund, der giver dig en god ballast inden for et eller flere af de områder. 

Din tid bliver delt mellem dine opgaver som skrivende på Mandag Morgen og dine opgaver som redaktør i samarbejde med redaktionschef Mikkel Gottlieb og chefredaktør Tanja Nyrup Madsen.

I redaktionssekretariatet får du redaktøransvar for et antal artikler fra vores egne eller eksterne skribenter. Vi glæder os også meget til at få din kreative hjerne med i det daglige. For eksempel når vi planlægger større journalistiske satsninger, digitale serier, eller når vi udvikler ugens forside eller explainer-grafikker med vores grafiker.

Vores forventninger til dig 

Du er:

  • En holdspiller
  • Nysgerrig og god til at lytte 
  • Kvalitetsbevidst og omhyggelig 
  • Initiativrig og en, der naturligt tager ansvar 
  • God til at få bolden sikkert og effektivt i mål
     

Du har helt sikkert:

  • En journalistisk uddannelse
  • Mindst fem års relevant erfaring
  • Gode formidlingsevner og et sikkert sprog

Det er en fordel, hvis du har:

  • Erfaring med at redigere 
  • Erfaring med projektledelse og udvikling 
  • Viden om Mandag Morgens fokusområder
     

Det kan du forvente af os

  • Et job, som du selv er med til at udvikle, og som udvikler dig
  • Et arbejdsmiljø, hvor gode idéer forfølges, uanset hvem der får dem
  • Et job, hvor du også er med til at hjælpe andre til at udvikle sig
  • Stor frihed til at løse dine opgaver og gode kolleger at løse dem sammen med 
     

Det starter med læserne 

På Mandag Morgen har vi en helt unik læserskare, som vi i stigende grad byder indenfor i det journalistiske rum. Det seneste år har vi eksperimenteret med at inddrage vores vidende læsere, allerede når vi går i gang med researchen til et nyt, stort emne. Vi har holdt åbne redaktionsmøder, hvor vi får læsernes sparring på de spørgsmål, vi arbejder med. Du kommer også til at møde dine læsere på Zoom og i de fem nye, digitale samtaleværelser, som vi er ved at bygge på det nye mm.dk, der udkommer lige om lidt. Det er alt sammen super givende og sjovt og med til at gøre vores journalistik mere relevant for vores særlige målgruppe. Hvordan det udvikler sig herfra, er du selv med til at finde ud af sammen med resten af redaktionen. 

Altinget og Mandag Morgen

Mandag Morgen har også en tænketank, en netværksforretning og en liveafdeling, der sammen med Altinget afholder konferencer, workshops og meget andet. Vi er den ene del af et lykkeligt ægteskab med vores søstermedie Altinget, som vi også deler hus og forsamlingshus-gård med. Vi er to selvstændige medier men bruger hinanden som kolleger i hele huset, hvor der samarbejdes på kryds og tværs.

Nu mangler vi bare dig! 

 

Tiltrædelse 1. juni eller hurtigst muligt derefter. Stillingen er fuld tid. Arbejdsstedet er Ny Kongensgade 10 i København. Arbejdstiden er fleksibel. Der er gode muligheder for frihed i skoleferierne. Løn efter kvalifikationer. Søg snarest og senest 27. april. Send CV og ansøgning på max en side til [email protected]. Vi afholder samtaler løbende. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chefredaktør Tanja Nyrup Madsen på [email protected] / 2727 7659.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu