Nyt Job til  
Christian Bro

Manden med det snoede overskæg skal gøre Fredericia grønnere

Som nyudnævnt borgmester i Fredericia skal Christian Bro forsøge at sætte konkret handling bag visionen om at gøre kommunen ’grøn i verdensklasse’. Men den økonomiske virkelighed efterlader ikke meget plads til store armbevægelser.

Foto: Claus Fisker/Fredericia Kommune
Torben K. Andersen

Om

Hvem?
Christian Bro

Hvilket job?
Borgmester i Fredericia Kommune

Hvorfra?
Kontorpakmester og tillidsrepræsentant, Post Nord

Christian Bro ved godt, hvad han skal lave mandag den 20. maj.

Han skal som nyudnævnt borgmester tage imod kong Frederik, når han 2. pinsedag ankommer ad søvejen med kongeskibet Dannebrog for at skyde Royal Run i gang og selv løbe en tur i den historiske fæstningsby.

Det vil uden tvivl blive en stor dag for socialdemokraten med det karakteristiske snoede overskæg.

Han har i mange år sørget for, at folk fik post til tiden, som ansat i Post Nord og har også i en årrække været fællestillidsmand. Nu er han Fredericias førstemand.

Christian Bro har netop overtaget borgmesterkæden fra sin partifælle Steen Wrist, der begynder i et nyt job den 1. maj som forstander på kursus- og konferencecenteret Laugesens Have.

En række udfordringer venter Christian Bro.

Nærmest symbolsk for perioden frem til kommunalvalget næste år måtte Christian Bro bruge en stor del af sin første dag på broen på et budgetseminar og et nyt økonomioplæg. Ligesom mange andre kommuner er Fredericia presset på økonomien, og især de stigende udgifter på det specialiserede socialområde gør ondt i pengekassen. 

Blå bog

Baggrund

  • 2024-: Borgmester, Fredericia Kommune
  • 2014-: Byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Fredericia Kommune
  • 1987-2024: Kontorpakmester og tillidsrepræsentant, Post Nord

Uddannelse

  • 1982: STX, Fredericia Gymnasium

Fredericia Kommune har en vision om at være børnefamiliernes førstevalg. Det kan godt blive svært. Den nyeste befolkningsfremskrivning viser, at den jyske kommune kigger ind i en fremtid de næste ti år med udsigt til flere ældre og et stort set uændret antal folk i den erhvervsaktive alder.

Han skal også sætte konkret handling bag visionen om at gøre Fredericia ’grøn i verdensklasse’. Det handler blandt andet om at skabe endnu flere grønne arbejdspladser og stile efter at blive CO2-negativ senest i 2033.

Nu får Christian Bro halvandet år til at styrke sin position som byens førstemand inden valget til næste år. Der skal ikke flyttes mange stemmer, før flertallet tipper. Det vil i så fald kun være anden gang i næsten 100 år, at Socialdemokratiet ikke sidder på magten i Fredericia i en valgperiode. 

Men først er der lige et Royal Run, der skal afvikles. Det vil nærmest gøre Fredericia til Danmarks navle i nogle timer den 20. maj.

Omtalte personer

Christian Bro

Borgmester (S), Fredericia Kommune


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024