Maria Rørbye Rønn: "Vi holder stævnemøder med alle medarbejdere"

Mandag Morgen har interviewet fem danske topchefer om deres største ledelsesmæssige udfordringer. I løbet af denne uge kan du hver dag se et nyt interview på mm.dk.

Du finder alle portrætter og interview med topledere og CEO’er i Leadership Lounge.

Mandag Morgen har interviewet generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn om hendes største ledelsesmæssige udfordringer. Mød flere topledere og se nye interview hver dag i denne uge i Leadership Lounge.

Kort efter at Maria Rørbye Rønn satte sig i chefstolen hos DR, lancerede hun den fireårige strategi ”Et skarpere DR”. Strategien løber frem til 2014, men 2013 ser ud til at blive kulminationen på den forvandling, som de mere end 3.000 medarbejdere har gennemgået – med hele Danmark på sidelinjen. Bagved ligger en bevidst ledelsesmæssig prioritering af de klassiske public service-dyder.

Maria Rørbye Rønn er topchefen, der skal tænke på tværs og få de selvstændige dele af den enorme organisation til at samarbejde. Få virksomheder er sikret så meget naturlig opmærksomhed som DR, men hvad kræver organisationens særlige status af en leder?

Mandag Morgen har interviewet DR’s generaldirektør om hendes største ledelsesmæssige udfordringer.

Se også toplederinterviewene med adm. direktør i Royal Copenhagen Mads Ryder, teaterchef på Det Kongelige Teater Erik Jacobsen, adm. direktør i Fritz Hansen Jacob Holm og direktør i Muuto Kristian Byrge.

Forrige artikel Højhastighedstog giver miljøgevinst for milliarder men udfordrer SAS Næste artikel Folkeskolens nødvendige realitetstjek