Massive forandringer i pensionsselskaberne kommer nu

Pensionsbranchen fastholder fire nye banebrydende og gennemgribende initiativer, som giver forbrugerne bedre information om pensioner. På den måde håber pensionsdirektørerne at undgå politisk indblanding og potentielt kraftige indgreb. Dog er der endnu ingen klarhed om alternative investeringer.

Danskerne skal fremover kunne se, hvor meget de kan få forvente at få i pension. Vi vil få klarhed over, hvad pengene er investereret i, og en simpel risikomærkning, der giver overblik over risikoniveauet. Hertil kommer, at der skal udarbejdes fælles retningslinjer, der indebærer, at alle pensionsselskaberne lever op til best practice.

De nye brancheregler, inklusive konkrete løsningsmodeller, skal være på plads i marts 2018. Derefter skal de implementeres i pensionsselskaberne. Sådan lyder meldingen nu fra brancheorganisationen Forsikring & Pension i et digert høringssvar.

De fire forslag var også fremme i begyndelsen af marts, men nu går Forsikring & Pension altså ud og understreger løftet over for forbrugere og myndighederne i et høringssvar på 36 sider.

Login