Medierne har vinklet betalingsringen ihjel

De største danske aviser har konsekvent stillet regeringens forslag om en betalingsring i et dårligt lys. Det viser Mandag Morgens kortlægning af samtlige artikler om betalingsringen siden valgudskrivelsen i august. Dagbladene har givet nogenlunde lige meget taletid til tilhængere og modstandere, men det har ikke afspejlet sig i overskrifterne. To ud af tre har valgt den negative vinkel, mens kun 13 pct. er positive.

Landets største aviser har konsekvent fremstillet betalingsringen som en tabersag. Det viser en omfattende kortlægning, som Mandag Morgen har foretaget af betalingsringens mediedækning, siden valgkampen blev skudt i gang d. 26. august 2011.

Kortlægningen omfatter samtlige artikler om betalingsringen i Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken, B.T. og ­Ekstra Bladet. Den viser, at dækningen af betalingsringen har været overraskende afbalanceret, når man f.eks. ser på fordelingen af positive og negative ekspertudtalelser. Men denne balance afspejles ikke i vinklingen af historierne. Næsten 67 pct. af overskrifterne har været negativt vinklet, mens kun 13 pct. er positive.

Den negative tendens går i igen på tværs af alle fem dagblade, med B.T. som de mest negative og Politiken som de, trods alt, mindst negative. Se figur 1.

Login