Menneskets job bliver at styre robotterne

Udviklingen af teknologi til automatisering af arbejdsopgaver tiltrækker investeringer i milliardklassen, men branchens topchefer siger, at man formentlig altid vil have brug for menneskelig fjernstyring af maskinerne.

Foto: Harry Campbell

Fremtidens bud afleverer formentlig ikke personligt en pakke foran din dør. I stedet sidder de i et kontrolrum mange kilometer væk – måske endda i en helt anden tidszone – og styrer en hel flåde af leveringsrobotter eller droner.

Virksomheder investerer milliarder af dollar i automatiseringsteknologi, som, de håber, vil forbedre effektiviteten og løse problemet med mangel på arbejdskraft. Dog siger toplederne i industrien, at en egentlig total uafhængighed af menneskelig styring af maskinerne fortsat ligger mange år ude i fremtiden – og muligvis aldrig bliver til virkelighed.

Derfor er strategien nu at øge det antal af maskiner, som hver person styrer, markant. Madleverandøren Serve Robotics opererer for eksempel på nuværende tidspunkt med én mand i kontrolrummet til at styre fire robotter på gaden. 

Med tiden vil vi opleve, at én mand står for kontrollen med over 100 robotter eller måske endnu flere.

Ali Kashani
Medstifter af Serve Robotics og firmaets øverste chef.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu