Microsoft ind i mobilkampen

Microsoft følger Apple og Google og lancerer nu sin egen smartphone. Fokus vil være på sociale netværk og målgruppen er unge. Markedet for smartphones ventes at overstige markedet for pc’er i 2012 ifølge tal fra analysehuset Gartner og 2010 kan blive et afgørende år. Smartphones udgør frontlinjen i techgiganternes kamp, fordi de håndholdte produkter bliver forbrugernes primær adgangspunkt til den digitale verden i de kommende år.

Efter at have stået på sidelinjen de seneste tre år, mens ærkerivalen Apple har taget den ene sejrsrunde efter den anden med den tiljublede iPhone, er Microsoft klar til at træde ind på banen og præsentere sin første mobiltelefon.

Som altid ved denne slags lanceringer er begivenheden omgærdet af stort hemmelighedskræmmeri – og ledsaget af en syndflod af rygter. Skal man tro de mest vedholdende vil topchef Steve Ballmer i dag præsentere  to nye mobiltelefoner ved navn Turtle og Pure, produceret i firmaets navn i samarbejde med japanske Sharp.

Microsoft er ikke den eneste it-gigant, der har taget kampen op med Apple. I januar meldte Google sig med mobilen Nexus One.

Login