Mystisk nedbrud i stor pensionsalliance mellem Danske Bank og PKA

Det skulle have været en ny magtfaktor, der kunne udfordre pensionsgiganten PFA i det konkurrenceprægede marked for firmapensioner. Men en bebudet alliance mellem Danica og PKA er nu lagt på is, og parterne er lidet meddelsomme om årsagen.

En af de mest opsigtsvækkende alliancer i den danske pensionsbranche i mange år er overraskende sat i bero. Danske Banks pensionsselskab, Danica, og arbejdsmarkedspensionsselskabet PKA havde ellers fundet hinanden i forsøget på at bryde PFA’s dominans på markedet for firmapensioner til detailansatte i Danmark.

Målet var i første omgang at vinde Dansk Supermarkeds pensionsudbud her efter sommerferien, så lederne i organisationen kunne få Danske Banks avancerede private banking-pensionsprodukter, mens de menige medarbejdere kunne få adgang til de billige pensionsordninger via PKA, som hører til blandt dem med de laveste omkostninger.

Alliancen så ud til at være et nøje gennemtænkt angreb på PFA, men nu tyder flere ting på, at Danica har trukket sig fra udbuddet, og at samarbejdet er lagt på is.

Login