Når fremtidens produktionsmedarbejder bliver en robot

Til trods for tabet af 120.000 produktionsarbejdspladser siden årtusindeskiftet er Produktionsdanmark ikke dødt. Men en styrtblødning er i gang, som tapper os for vigtige industrikompetencer. Og skal den standses, skal danske virksomheder satse på vores styrker inden for højteknologisk nicheproduktion og eksport af automatiserede produktionssystemer. Det bliver budskabet fra direktør for Manufacturing Academy of Denmark Nigel Edmondson, når en række af Danmarks førende produktionsforskere og erhvervsledere i dag mødes for at diskutere produktionsindustriens fremtid. Konferencen skal derfor bruges på at diskutere forskningstemaer, og hvordan vi skaber nye arbejdspladser omkring højteknologisk nicheproduktion. “De tusindvis af job, der er tabt i produktionen, får vi ikke tilbage. Men vi har gode forudsætninger for at opkvalificere arbejdskraften til et helt nyt produktionsparadigme, hvor Danmark kan blive førende,” siger Nigel Edmondson.

”De dage, hvor en fabrik kun var mennesker, er ovre. De tusindvis af job, der er tabt i produktionen, får vi ikke tilbage. Men vi har gode forudsætninger for at opkvalificere arbejdskraften til et helt nyt produktionsparadigme, hvor Danmark kan blive førende.”

Det konstaterer produktionsingeniør, ph.d. i robotteknologi Nigel Edmondson, der i dag er vært for en konference om Danmarks fremadrettede satsning på produktionsaktiviteter.

Som direktør for det såkaldte Manufacturing Academy of Denmark, MADE, er Nigel Edmondson styrmand for Danmarks hidtil mest ambitiøse produktionssatsning med et foreløbigt budget på 184 millioner kr. Og dagens konference, der foregår på Teknologisk Institut i Taastrup, skal bruges på at diskutere forskningstemaer, der kan sætte en prop i styrtblødningen af danske industrikompetencer og indfri regeringens visioner om at gøre Danmark til et ”produktionsland”.

Login