Når vi skal genopbygge Ukraine, kan det blive til noget nyt og bedre

Build Back Better-begrebet tilbyder en enestående mulighed for at genopbygge Ukraine efter krigen på en måde, der er lærerig og inspirerende for hele verden.

Steen Hildebrandt

Vi har set ødelæggelserne. Vi har set et land blive bombet sønder og sammen. Hele verden har fulgt med i TV, aviser og på sociale medier. Billeder af ødelagte fabrikker, brændende huse, nedbrændte kampvogne, grædende mennesker, flygtninge og omflakkende hunde. Titusindvis af mennesker er blevet dræbt, såret og traumatiseret. Familier lider. Ukraine lider.

Men ligesom der bliver et før og et efter den 24. februar 2022, bliver der også et før og et efter den dato, hvor krigen hører op. Den anden side af disse ødelæggelsens billeder er skitsen af et land og et folk med en enorm styrke og kampvilje; en imponerende vilje til frihed og selvstændighed. Et land med et parlament og kommunalbestyrelser, der er trådt i karakter under den forfærdelige krig.

En skønne dag sker det: Krigen i Ukraine hører op. Det kan vare længe endnu, men det sker. Det bliver igen hverdag i Ukraine. Ikke den samme, men hverdag – og måske en helt ny slags.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu