Nedtælling til valget

Hvem der vinder næste folketingsvalg, kommer til at afhænge af helt andre forhold end sidste uges ministerrokade. Mandag Morgen giver i denne analyse sit bud på Lars Løkke Rasmussens og Mette Frederiksens politiske form, deres vigtigste politiske slag samt forholdet partierne imellem i henholdsvis rød og blå blok.

Med sidste uges ministerrokade har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) formentlig sat det hold, der skal føre ham til sejr ved næste valg, som kommer inden for de næste 13 måneder. Det er dog svært at se rokaden som en klar styrkelse eller en ny kurs for regeringen. Løkke har ganske vist tilgodeset kvinderne, det grønne, de unge og Venstres geografiske forhold med sin rokade, men han mister også to af sine mest populæreste ministre i form af Karen Ellemann-Jensen og Søren Pind.

En sejr ved næste folketingsvalg for Lars Løkke kommer derfor til at afhænge af helt andre forhold end rokaden. Mandag Morgen giver i denne analyse sit bud på den aktuelle form hos Løkke og hans eneste udfordrer, S-formand Mette Frederiksen, forholdene i rød og blå blok samt de afgørende politiske slag frem mod valget.

Lars Løkke Rasmussen: Egentlig kunne statsministeren bare læne sig tilbage og nyde kurverne. Økonomien har det godt, velstanden stiger, ledigheden er lav, virksomhedernes ordrebøger er fyldte, og antallet af asylsøgere rasler ned.

Login