Nødråb fra Hvide Sande: Regeringen begår tillidsbrud i vindmøllesag

Regeringen fastholder planerne om en grøn omstilling, men fremover skal finansieringen findes på finansloven. Derfor skæres tre milliarder kroner til kystnære vindmølleparker. Havnechefen i Hvide Sande kalder det et ”tillidsbrud” og en ”vækstdæmper”.

Venstre-regeringen spiller hasard med udenlandske investorers lyst til at investere i Danmark, når man i sidste øjeblik vil skrotte planerne om at opføre de kystnære havvindmølleparker for at finde tre af de syv milliarder kroner til at finansiere overflytningen af PSO-afgiften fra elregningen til finansloven.

Sådan lyder kritikken ikke alene fra de klassiske fortalere for den grønne omstilling som Novozymes, Grundfos, Vindmølleindustrien, tænketanken Concito, Greenpeace og Økologisk Råd. Også på havnen i Hvide Sande i Vestjylland er der stor utilfredshed med regeringens ændrede planer.

”Der er jo tale om et tillidsbrud fra regeringens side, hvis man klokken 2 minutter over 12 aflyser de kystnære vindmølleparker. Hvordan skal investorer fremover have tillid til politikerne, hvis man så sent aflyser et projekt, som mange parter har investeret store summer i?” spørger Steen Davidsen, chef for Hvide Sande Havn.

Login