Nu strammes kravene til salg af forsikringer

EU kommer nu med strenge rådgivnings- og produktkrav, når der skal sælges forsikringer. Forsikring & Pension og Tryg advarer om høje omkostninger og tvivler på, at lovpakken overhovedet er nødvendig.

De danske forsikringsselskaber vågner i løbet af de kommende måneder op til en helt ny virkelighed. En virkelighed, som minder mere og mere om de hårde rådgivningskrav, som bankerne er underlagt, når der er tale om salg og kontakt med kunderne.

Det er konsekvensen af en ny og tung lovpakke fra EU, hvor den danske høringsfrist netop er udløbet. I den danske lovgivning betyder det, at alle, der sælger forsikringer, bliver pålagt at uddanne sig. Det gælder ikke blot de store selskaber som Tryg, Topdanmark og Alm. Brand, men også bilforhandlere og hvidevaresælgere bliver underlagt tilsyn og uddannelse, hvis de sælger forsikringer til biler eller vaskemaskiner. I alt vurderes det, at 800 danske virksomheder bliver ramt af tiltaget.

Konkret drejer det sig om EU-lovpakken IDD (Insurance Distribution Directive) om forsikringsformidling, som inden 23. februar næste år skal være implementeret i dansk lovgivning. Brancheforeningen Forsikring & Pension advarer om, at det vil kræve trecifrede millionomkostninger at implementere en lang række af tiltagene.

Login