Ny analyse: De fleste vil gerne arbejde klimavenligt – hvis det ikke gør for ondt

GRØN OMSTILLING Selvom et flertal af danskerne prioriterer en klimavenlig arbejdsplads og ønsker at bidrage til mere klimahandling på arbejdspladsen, er klimaet dog ikke noget, der kan få danskerne til skifte job eller gå ned i løn, viser ny arbejdslivsundersøgelse.

Arbejdspladsen er og vil i de kommende år blive centrum for en stor del af den grønne omstilling, og mange eksperter og ledere vurderer i dag, at medarbejderne spiller en central rolle for, at omstillingen kan lykkes.

Men hvor står danske medarbejdere i dag i forhold til klimaet? Er vi villige til at bidrage til at gøre vores arbejdsplads grønnere, og hvor vigtigt er det for os, at vores arbejdsplads er klimavenlig?

Det giver en helt ny arbejdslivsundersøgelse svar på. Ifølge undersøgelsen er det i dag næsten halvdelen af danskerne, der mener, at det er vigtigt, at deres arbejdsplads er klimavenlig, og fire ud af ti mener, at deres arbejdsplads bør være mere klimavenlig. Dertil er seks ud af ti villige til at ændre deres daglige arbejdsrutiner, hvis det kan bidrage til en grøn omstilling.

Login