Ny DONG-direktør arver uafklaret milliardprojekt

På mandag tiltræder den nye DONG-direktør Henrik Poulsen. Hans største opgave bliver at afklare fremtiden for det såkaldte ”Project Red” – den milliardplan, der angivelig udløste fyringen af hans forgænger, Anders Eldrup. Lige nu er der et åbent vindue for at kapitalisere på DONG Energys frontposition inden for havvindmøller. Men tiden er knap. Og bestyrelsesformand Fritz Schur afviser, at der endnu er truffet endelig beslutning om projektet. Henrik Poulsen skal balancere mellem den langsigtede grønne omstilling og kravet til bedre bundlinje her og nu.

Når Henrik Poulsen på mandag skifter titlen som TDC-direktør ud med topposten i DONG Energy, er der ingen tvivl om, hvad der står øverst på dagsordenen: ”Project Red”, forgængeren Anders Eldrups store plan om et nyt dansk erhvervseventyr inden for havvindmøller – med potentiale for omsætning i milliardklassen og tusindvis af nye arbejdspladser.

Den konstituerede direktør, Carsten Krogsgaard Thomsen, forsikrede før ferien om, at der arbejdes videre på projektet, men at det afventer bestyrelsens beslutning. Men her efter ferien har bestyrelsesformanden stadig projektet på hold.

”Vi giver ikke løbende status på større ikke-besluttede projekter, investeringer m.m,” lyder det kortfattet fra DONGs bestyrelsesformand, Fritz Schur, på spørgsmålet om projektets status. Derudover har han ingen kommentarer, hverken til den nye direktørs mest presserende arbejdsopgaver eller til bestyrelsens syn i øvrigt på Project Red.

Login