Ny lovpakke er en gamechanger for banker

Banker med den rette forretningsmodel kan udvikle og udvide forretningen som følge af ny og banebrydende lovpakke, der næste år skal implementeres i dansk lovgivning. Andre banker kan få det svært. InsideBusiness går bag om en potentiel gamechanger for finansverdenen.

Vil man være en vinderbank, som hurtigt vokser sig meget større på en helt ny forretningsmodel? Eller vil man sygne hen og lade nye aktører på finansområdet overtage forretningsgrundlag, kundekontakt og indtægtsstrømme? Så meget er der potentielt på spil for landets banker med implementeringen af en ny lovpakke, der allerede ved årsskiftet skal implementeres i dansk lovgivning for at kunne træde i kraft i 2018.

Det handler om EU-direktivet PSD2, som kan vende op og ned på mange af de strukturer, vi kender i finansverdenen. F.eks. har Finanstilsynets direktør Jesper Berg nævnt det som en potentiel trussel mod bankerne, men man kan også se det som en mulighed for at trække kunderne tættere på.

Kort fortalt handler det om, at nye aktører med kundernes samtykke får adgang til kundernes bankkonti og kontooplysninger, hvilket kan åbne for en ny myriade af nye forretningsmodeller og apps. Det betyder billigere betalinger på tværs, og den eksisterende betalingsinfrastruktur, som Nets og kortudbyderne har stået for, kan i nogen grad blive overflødig.

Login