Ny rapport: Fra innovation til radikale effekter

Der arbejdes med innovation mange steder i den offentlige sektor, men får vi nok ud af arbejdet? Det er spørgsmålet, som rapporten Radikal Velfærdsinnovation søger at svare på. Publikationen offentliggøres i dag på Velfærdens Innovationsdag 2013 og er en udløber af det arbejde, der er foregået i Tænketanken for Radikal Velfærdsinnovation.

Download hele rapporten Radikal Velfærdsinnovation her.

Lige nu skyller innovationsbølgen ind over Velfærdsdanmark, og der afholdes kurser, temadage og sættes nye innovationsprojekter i søen. Alt sammen med det formål at udvikle ny og bedre velfærd.

Men alt for ofte skaber innovationsarbejdet i kommunerne, regionerne og staten ikke den virkelig store effekt. Derfor har Mandag Morgen i samarbejde med en 17 organisationer - herunder 15 kommuner - undersøgt, hvad der skal til for at skabe radikale løsninger med stor effekt.

Det er et arbejde, som politikere, ledere og andre med udviklingsansvar for velfærden allerede er i gang med. Men vi udfordres af færre kroner og færre hænder til at bidrage. Det gør det endnu mere nødvendigt, at vi tager et skridt op ad innovationsstigen, så vi kan høste de store gevinster af innovationsarbejdet.

Fokus på udfordringerne

Radikal velfærdsinnovation indebærer, at vi kaster et nyt blik på udfordringerne, inden vi begynder at lede efter nye løsninger. Det lyder banalt, men det er svært i praksis. Rapporten beskriver, hvordan det faktisk kan gribes an, gennem udvalgte eksempler fra Danmark. I rapporten præsenteres også en model, der beskriver det mindset, som skal til for at skabe radikal velfærdsinnovation. Modellen er inspireret af bl.a. den engelske organisation Nesta og dens arbejde med radical efficiency.

Samlet set beskriver rapporten Radikal Velfærdsinnovation nogle af de greb og perspektiver, som er nødvendige, hvis vi skal høste radikale effekter af innovationsarbejdet. Den stiller flere spørgsmål, end den giver svar, for der findes ikke nogen simpel formel eller vej til radikale effekter. Dertil er emnet og udfordringerne alt for komplekse.

Publikationen henvender sig til velfærdsledere fra den offentlige, private og civile sektor, på politisk, strategisk og udførende niveau.

Rapporten præsenteres i dag på Velfærdens Innovationsdag på temasession 7b.

Kontakt

Har du spørgsmål til rapporten, er du velkommen til at kontakte projektleder Signe Ramstedt Bertelsen på [email protected] eller 3164 1180.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu