Ny digital ambassadør: Vi skal stille krav til tech-giganterne

Danmark har netop udnævnt verdens første tech-ambassadør. Casper Klynge vil ikke blot promovere Danmark som digitalt foregangsland, men er også parat til at bruge posten til at gå i flæsket på tech-koncerner som Microsoft og Facebook.

Ambassadørboligen i Jakarta er lige nu ved at blive pakket ned. Familien er allerede sendt hjem, og om få dage følger 43-årige Casper Klynge selv efter. Efter godt tre år er tiden som Danmarks ambassadør i Indonesien et overstået kapitel, og nu venter jobbet som Danmarks – og verdens – første ambassadør for teknologi og digitalisering.

Det er en position, som rummer muligheden for at sætte en ny global dagsorden og drøfte sprængfarlige emner som international skat og regulering – det vender vi tilbage til.

Officielt tiltræder Casper Klynge først 1. september, hvor han får base i Palo Alto, der er hjertet i verdens tech-Mekka, Silicon Valley. Men reelt er han allerede tyvstartet, fordi han ikke er i tvivl om, at der er et stort potentiale i at være verdens første officielle diplomat med fokus på digitalisering. Alene i den første uge efter sin udnævnelse er han da også blevet bombarderet med henvendelser fra bl.a. nogle af de største globale teknologikoncerner.

Login