Nyrup til Europas socialdemokrater: ”Populisterne løber med vores vælgere”

Socialdemokratier over hele Europa er i dyb krise. Ifølge Poul Nyrup Rasmussen har man ikke formået at levere de rette løsninger på tidens udfordringer. Socialdemokratismen som politisk bevægelse er truet af udslettelse, hvis ikke man formår at genopfinde sig selv, lyder den skarpe advarsel fra den tidligere statsminister.

Hvis Europas socialdemokrater skal gøre sig forhåbninger om at vriste tidens mest omsværmede vælgergruppe – den vestlige verdens globaliseringstabere – fra højrepolitikere som Donald Trump, Theresa May og herhjemme Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl, må socialdemokraterne erkende, at de gennem de seneste tiår har svigtet socialdemokratismens eget hjerteblod om lighed og social retfærdighed.

Hvis ikke de socialdemokratiske partiledere i Europa forstår dette, er ikke alene den socialdemokratiske bevægelse truet på livet. Det samme er det åbne, socialt retfærdige samfund, som man har kæmpet for i 100 år.

Så skarp lyder den selvkritiske analyse fra tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i et stort essay om fremtidens socialdemokratisme – The Social Democracy To Come – skrevet sammen med Udo Bullmann, der er medlem af det tyske socialdemokrati, SPD’s, øverste ledelse.

Login