Nyt Job til  
Anders Eldrup

Nyt job: Anders Eldrup er ny formand for regeringens elbilkommission

Som formand for regeringens elbilkommission skal Anders Eldrup bidrage til elbilernes gennembrud i Danmark og samtidig sikre, at staten fortsat tjener milliarder på danskernes kørsel.

Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Nyt job

Hvem?
Anders Eldrup

Hvilket job?
Formand for regeringens elbilkommission

Hvorfra?
Bestyrelsesformand for JØP, Juristernes og Økonomernes Pensionskasse, hvor han fortsætter

Baggrund

Født 1948. Student, Grenå, 1967. Kandidat i statskundskab, Aarhus Universitet, 1972. 1991-2001: departe­mentschef i Finansministeriet. 2001- 2012: topchef i Dong Energy. Meddelte i 2008, at Dong ville gå fra sort til grøn energi. Var i 2011 sammen med Mandag Morgen med til at grundlægge Green Growth Leaders, der introducerede erhvervsledere for forretningsmodel­lerne bag den grønne omstilling for erhvervsledere.

Største udfordring?

Anders Eldrup er the grand old man blandt de grønne frontløbere i dansk erhvervsliv. Og han kommer på en stor opgave som formand for den kommission, som regeringen har nedsat for at finde ud af, hvordan man får banet vejen for elbilernes gennembrud i Danmark. Den største udfordring er finan­sieringen.

Staten tjener ifølge finansminister Kristian Jensen (V) 50 milliarder kroner i afgifter på bilerne, og dem kan man ikke undvære. Så Eldrup og de fem øvrige medlemmer af kommissionen skal være kreative, når de på den ene side skal bidrage til elbilernes gennembrud i Danmark og samtidig sikre, at staten fortsat tjener milliarder på danskernes kørsel. Kommissionen skal først aflægge rapport i 2022. Så der bliver god tid til at tænke over den svære opgave.

Omtalte personer

Anders Eldrup

Formand, Innovationsfonden, bestyrelsesmedlem, CIP Fonden, bestyrelsesmedlem, Innargi, bestyrelsesmedlem, Norlys Energi
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1972)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu