Nyt job: Britt Jensen overtager borgmesterposten i socialdemokratisk højborg

Rødovres bykonge Erik Nielsen træder d. 31. marts tilbage som socialdemokratisk borgmester i Rødovre Kommune efter 25 år. Den mindre kendte, men politisk erfarne Britt Jensen arver et absolut flertal på 11 ud af 19 mandater i kommunalbestyrelsen.

Foto: Britt Jensen
Torben K. Andersen

Nyt job

Hvem
Britt Jensen (S) 

Hvilket job
Borgmester i Rødovre Kommune

Hvorfra
Viceborgmester samt job- og karrierechef i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Baggrund

  • Opvokset i Nakskov.
  • Flyttede til Rødovre, da hun begyndte at læse på RUC.
  • Uddannet som cand.scient.adm. fra RUC i 1995.
  • Medlem af Rødovre Kommunalbestyrelse siden 1994.
  • Britt Jensen er gift og har ingen børn.

Største udfordring

Når Erik Nielsen forlader rådhuset som borgmester for sidste gang 31. marts, kan han se tilbage på en 25 år lang periode på magtens top i Rødovre. Kun Gentoftes borgmester, Hans Toft, har siddet i længere tid.

Nu forlader den kendte bykonge så posten før tid og overlader de gyldne kæder til den mere ukendte 49-årige viceborgmester Britt Jensen. Hun arver et absolut flertal på 11 af de 19 mandater i kommunalbestyrelsen.

Men det er aldrig let at overtage posten efter en karismatisk og populær bykonge. Britt Jensen fik 400 personlige stemmer ved det seneste valg. Erik Nielsen fik næsten 5.000.

Ganske vist er Britt Jensen en politisk erfaren kvinde, hvis hjerte banker for de svageste grupper. Hun har en stor del af æren for mange af de aftaler, som er indgået, og har nærmest været en slags wingwoman for Erik Nielsen i flere år.

Nu skal hun forrest i rampelyset. Banke sit ansigt og navn fast hos folk i Rødovre frem mod næste valg. Det kan blive en svær udfordring for en kvinde, som oftest har stået i skyggen af den gamle smed Erik Nielsen.

Hun overtager også jobbet på et tidspunkt, hvor forhandlingerne om den kommunale udligning begynder at spidse til. Det er traditionelt et emne, som har få vindere og mange tabere. Alle, der skal aflevere penge, bliver sure. Og de, som skal have flere penge, synes selv, de skulle have haft endnu flere. Det kan blive en svær ilddåb.

Rødovre er dog begunstiget af, at flere og flere børnefamilier vælger at slå sig ned i kommunen. Det ser ikke ud til at ændre sig de kommende år. Det betyder, at der skal investeres for millioner af kroner i skoler og daginstitutioner.

Britt Jensen kommer nu til at stå i spidsen for det projekt.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu