Nyt Job til  
Esben Egede Rasmussen

Nyt job: Esben Egede Rasmussen skal sælge danske varer ude i verden

Den afgående direktør i Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen, bliver ny statskonsulent for fødevarer og miljø på ambassaden i London. Planen er at gøre international karriere, inden pensionen kalder.

Foto: Fødevarestyrelsen/Carsten Lundager
Claus Kragh

Nyt job

Hvem?
Esben Egede Rasmussen

Hvilket job?
Statskonsulent for fødevarer og miljø på ambassaden i London

Hvorfra?
Direktør i Fødevarestyrelsen

Baggrund

2009-2020: Direktør i Fødevarestyrelsen

2005-2008: Direktør i Fiskeridirektoratet

2001-2005: Konsulent, kontorchef og afdelingschef i Fødevareministeriet

1996: Kandidat i statskundskab, Aarhus, studier i Leuven, Belgien

1985: Student fra Sønderborg Statsskole.

Største udfordring

Danske eksportører af bacon, smør og mælk til Storbritannien og danske fiskere med ærinde i britiske farvande kan glæde sig over, at de får en rutineret og energisk herre som statskonsulent på ambassaden i London, når de i de kommende måneder og år skal slås for at bevare deres store markedsandele efter både coronakrisen og den forestående britiske udtræden af EU.

Esben Egede Rasmussen, årgang 1966, har tilbragt stort set hele sin karriere i Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen med en kort afstikker til Fiskeridirektoratet, og han har uden tvivl den specialviden, der skal til for at rede trådene ud for de danske aktører i forhold til det britiske bureaukrati. Og som gør, at disse aktører vil betale det honorar, der er en del af virkeligheden, når de skal trække på ekspertise fra handelsafdelingerne fra Danmarks ambassader i udlandet.

Egede Rasmussen er sig meget bevidst, at han skal være en meget kundeorienteret fikser i sit nye job, mens de politiske forhandlinger om relationerne til Storbritannien efter Brexit ligger hos diplomaterne i ambassadens politiske afdeling og i Bruxelles.

Egede Rasmussens plan er, at hans jobskifte fra en national topstilling til stillingen i London i en alder af 53 år gør, at han kan nå at skabe sig en international karriere, inden han skal pensioneres. Hans rejser med danske ministre i udlandet har i hvert fald givet appetit på at bidrage til at sælge danske varer ude i verden.

Efter eget udsagn har han måttet svare på en del kommentarer om, hvilken skandale der gemte sig, siden han ”nu skulle deporteres til udlandet”. Men sådan er det ikke. Sagen er ganske enkelt, at hans åremålskontrakt udløb i 2021, og at han så ville have siddet 12 år som direktør.

”Det er rigeligt, og det er også godt for organisationen, at der kommer friske kræfter til,” siger han og tilføjer: ”Når jeg starter i det nye job, kan alle mine tidligere medarbejdere tage hævn og overdynge mig med arbejde.”

Omtalte personer

Esben Egede Rasmussen

Statskonsulent for fødevarer og miljø, Ambassaden i London, kommende direktør for Mejeriforeningen i Bruxelles
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1996)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu