Nyt job: Marianne Bedsted er DR's nye bestyrelsesformand

Marianne Bedsted er en forretningskvinde med passion for kultur. Som bestyrelsesformand i Danmarks Radio skal hun for første gang styre en politisk ledet organisation.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Klaus Dalgas

Nyt job

Hvem?

Marianne Bedsted, 51 år

Hvilket job?

Bestyrelsesformand i Danmarks Radio

Hvorfra?

Direktør i Salling Group

Baggrund?

Oprindeligt kontoruddannet, men først og fremmest forretningskvinde med passion for kultur. Direktørposter i Torvehallerne i Vejle, Scandic-kæden og Salling Group med ansvar for Sallings stormagasiner i Aarhus og Aalborg og 16 Starbucks-kaffebarer. Direktør for Musikhuset i Aarhus fra 2009 til 2014, bestyrelsesmedlem i Musikkens Hus i Aalborg og bestyrelsesformand for Den Jyske Opera – et tillidshverv, hun nu opgiver som følge af sit formandskab i Danmarks Radio.

Største udfordring?

Marianne Bedsted overtager bestyrelsesposten i DR efter Michael Christiansen, der har siddet i formandsstolen i 10 år. Michael Christiansen kender det politiske system ud og ind gennem sin lange embedsperiode i Justitsministeriet og som departementschef i Forsvarsministeriet. Og netop her ligger den største udfordring for Marianne Bedsted. Hun har ingen erfaring med at styre en politisk ledet organisation, der står over for at skulle spare omkring 770 mio. kroner i de kommende år.

Marianne Bedsted roses fra alle sider for sine lederevner i den kommercielle og kulturelle verden. Men spørgsmålet er, hvordan hun vil tackle en enorm organisation som DR i forhold til den massive politiske og mediemæssige interesse, der er og altid har været omkring statsradiofonien.

Den nye bestyrelsesformand skal manøvrere Danmarks mediemæssige flagskib gennem en omfattende sparerunde og samtidig sætte en ny kurs for udviklingen af den store public serviceinstitution. En stor men ikke umulig opgave for den velanskrevne og vellidte aarhusianer, der selv er overbevist om, at DR også fremover vil indtage en unik position i danskernes hverdag, selv om konkurrencen om borgernes tid og opmærksomhed aldrig har været større.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu