Nyt job: Marianne Bedsted er DR's nye bestyrelsesformand

Marianne Bedsted er en forretningskvinde med passion for kultur. Som bestyrelsesformand i Danmarks Radio skal hun for første gang styre en politisk ledet organisation.

Oprindeligt kontoruddannet, men først og fremmest forretningskvinde med passion for kultur. Direktørposter i Torvehallerne i Vejle, Scandic-kæden og Salling Group med ansvar for Sallings stormagasiner i Aarhus og Aalborg og 16 Starbucks-kaffebarer. Direktør for Musikhuset i Aarhus fra 2009 til 2014, bestyrelsesmedlem i Musikkens Hus i Aalborg og bestyrelsesformand for Den Jyske Opera – et tillidshverv, hun nu opgiver som følge af sit formandskab i Danmarks Radio.

Marianne Bedsted overtager bestyrelsesposten i DR efter Michael Christiansen, der har siddet i formandsstolen i 10 år. Michael Christiansen kender det politiske system ud og ind gennem sin lange embedsperiode i Justitsministeriet og som departementschef i Forsvarsministeriet. Og netop her ligger den største udfordring for Marianne Bedsted. Hun har ingen erfaring med at styre en politisk ledet organisation, der står over for at skulle spare omkring 770 mio. kroner i de kommende år.

Login