Nyt Job til  
Niels Husted Kjær

Nyt job: Niels Husted Kjær er ny direktør for Alexandra Instituttet

Niels Husted Kjær skal som ny direktør for Alexandra Instituttet lede processen, hvor forskning omsættes til anvendelige og værdiskabende løsninger for private og offentlige institutioner. 

Andreas Bay-Larsen

Nyt job

Hvem?
Niels Husted Kjær

Hvilket job?
CEO for Alexandra Instituttet

Hvorfra?
Nordisk it-direktør hos Agfa HealthCare

Baggrund

Uddannet datalog fra Aarhus Universitet, master i Management of Technology fra Aalborg Universitet. Har de sidste tre år haft det overordnede ansvar for levering og salg af løsninger og services på det nordiske marked hos Agfa HealthCare. Han har tidligere været general manager ved Karos Health A/S og før dette hos Medical Insight A/S, hvor han startede som softwareudvikler. 

Største udfordring?

Alexandra Instituttet er et af Danmarks syv GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Service). Det betyder, at de er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet til at assistere danske private og offentlige organisationer med at omsætte forskning til anvendelige og værdiskabende løsninger.

Et område, hvor der er nok at tage fat i, er digitalisering. Det er kun inden for de seneste få år, at regeringen for alvor har udvist forståelse for den markante omstilling, danske myndigheder og virksomheder står over for. På samme måde er mange andre dele af samfundet blot ved at vågne. Niels Husted Kjær står i den henseende over for en tredelt udfordring.

Den første del handler om at arbejde med myndighederne om at få skabt gode rammer for den uforudsigelige proces, det kan være at konvertere forskning til brugbare løsninger. I Danmark lægges der eksempelvis fortsat meget vægt på at give midler til grundforskning og i mindre grad til innovativ anvendelse af forskningen. 

Den anden del handler om, at Alexandra Instituttet i sagens natur ligger i den vidensmæssige frontlinje og ofte skal prøve ting af, før de kan hjælpe virksomheder med at bruge dem. Derfor løber instituttet hurtigt ind i samme problem, som mange andre digitale frontløbere: mangel på kvalificerede medarbejdere.

Endelig har mange danske virksomheder stadig ikke indset, hvor hurtigt de kan miste konkurrencedygtigheden, hvis de ikke formår at omstille sig. GTS-institutterne kan kun hjælpe dem, der vil hjælpes, og en tredje udfordring er derfor at bidrage til den mentalitetsændring, der er udgangspunktet for, at danske virksomheder og organisationer kommer sikkert igennem den digitale revolution.

Omtalte personer

Niels Husted Kjær

Direktør, Alexandra Instituttet
Mag. Scient i Datalogi, Aarhus Universitet, 2001.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu