Nyt job: Torben Möger Pedersen bliver formand for CBS

Som ny bestyrelsesformand på Copenhagen Business School skal Torben Möger Pedersen i samarbejde med rektor Nikolaj Malchow-Møller forsøge at sikre universitetet en plads blandt verdens bedste erhvervsuniversiteter.

Torben Möger Pedersen, 63 år, har gjort PensionDanmark globalt anerkendt som frontløber inden for pensionsinvesteringer i grøn omstilling. Dermed har den tidligere kommunistiske formand for gymnasieeleverne i midten af 1970’erne realiseret nogle af ungdommens visioner om at sikre arbejderklassen medejerskab af virksomheder, havvindmølleparker og de andre aktier, pensionsmilliarder nu investeres i. Möger Pedersen er medlem af bestyrelserne i Arbejdernes Landsbank, Gigtforeningen, Symbionfonden, Gefion Gymnasium, Det Udenrigspolitiske Selskab og Forsikring & Pension. Han var tidligere en aktivistisk formand for dagbladet Information.

Torben Möger overtager formandsposten på Copenhagen Business School efter Karsten Dybvad, der i efteråret ansatte 45-årige Nikolaj Malchow-Møller som ny rektor efter Per Holten-Andersen. Makkerparret Möger og Malchow-Møllers store opgave bliver at sikre CBS en plads i den europæiske og globale Champions League blandt erhvervsuniversiteter. En ikke urealistisk ambition for en velfinansieret uddannelsesinstitution med over 20.000 studerende og over 2.000 ansatte i en nordisk hovedstad præget af vækst med fokus på bæredygtighed. 

Login