Økonom: Automatisering er ingen jobdræber

Ja, vi vil opleve mange jobtyper forsvinde på grund af den teknologiske udvikling. Men vi vil samtidig se en markant vækst i helt nye job som følge af bl.a. kunstig intelligens og Internet of Things, forudser Robert Cohen, økonom og senior fellow ved Economic Strategy Institute.

Han kender så udmærket alle rapporterne og fremskrivningerne fra eksempelvis World Economic Forum og Oxford Martin School, der beskriver, hvordan robotter, automatisering og kunstig intelligens tager over i de kommende år, og hvordan en række jobfunktioner slet ikke længere behøver menneskehænder for at blive udført. Ikke mindst i forhold til de manuelle og rutineprægede job.

Men sortsynet preller alligevel af på økonom Robert Cohen, der for Economic Strategy Institute har opstillet egne modeller og beregninger for, hvordan bl.a. ny software- og cloud-baseret produktion, der øger produktiviteten og muligheden for at udvikle nye produkter, vil føre til en fremvækst af helt nye typer job.

Ligeledes har han beskrevet hvordan eksplosionen af Internet of Things (IoT) i de kommende år vil skabe nye produkter, tjenester og dermed hidtil ukendte behov, som både under udviklingen og den efterfølgende styring vil kræve helt nye kompetencer og skabe mange flere job – også for dem uden formelle uddannelser.

Login