Offentlig støtte bringer danske startups frem i USA

I snart syv år har håbefulde danske startups fået hjælp til at slå igennem i Silicon Valley med offentlige støttekroner. Det har givet en stribe tech-virksomheder mulighed for global ekspansion. Programmet roses, men rettes løbende til efter kritik.

Hvem vil ikke gerne kunne skyde genvej til den helt store internationale succes? Og endda med blot en begrænset ekstra indsat få glæde af stjernestøvet fra branchens største?

Det er da netop også håbet blandt fem nye danske startups, som i går ankom til Silicon Valley for at deltage i det såkaldte SCALEit-program. Programmet, som er støttet af Udenrigsministeriets Innovation Centre Denmark i Palo Alto, har nemlig som mål at få hjemlige tech-entreprenører til at vokse globalt og skabe fundamentet for nye væksteventyr.

De færreste har dog næppe endnu hørt om hverken Spinnid, Odico Formworks, Zedubra, Ducedi eller Oneplay. Men alle fem er nye danske startups med bud på, hvordan vi løser hidtil uafklarede problemstillinger. Eksempelvis hvordan man kan forbinde samtlige sociale medier i en enkelt app. Eller hvad med verdens første patentanmeldte software, der anvender robotteknologi til industriel udskæring af avancerede støbeforme. Eller et digitalt værktøj, der kan sætte universitetsstuderende i kontakt med den bedst tænkelige tutor eller en Spotify-lignende abonnementstjeneste til over 2.000 computerspil?

Login