Omstridt lov uden effekt: Kun 1 ud af 100 kommer i job

Den lave og meget udskældte økonomiske hjælp til flygtninge får kun meget få i job. Over 45.000 folk vil få den lave integrationsydelse, men den vil kun få 500 flere i job. Det viser regeringens egne tal. Det svarer til 1 ud af 100. Til gengæld tyder meget på, at den vil føre til markant flere fattige. Et par uden børn står til at miste 6.000 kr. om måneden efter skat. Over 20.000 børn vil have forældre på den lave ydelse. Børnerådet og flere andre organisationer er bekymrede for, at de mange børn kommer til at betale en meget høj pris. Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen forsøger at lande en stor trepartsaftale om integration i disse dage, advarer kritikerne om, at regeringen samtidig er ved at gennemføre en ny lov, der vil svække integrationen, øge antallet af fattige og er i strid med de internationale konventioner.

Sjældent har en ny lov været så omstridt, fået så mange hug fra eksperter og kløvet de politiske partier så dybt.

Vi taler om den nye integrationsydelse til flygtninge og indvandrere. Den nye og langt mere skrabede økonomiske hjælp kommer til at berøre op imod 45.000 personer om året. Dertil kommer alle de børn, hvis forældre får skåret den økonomiske hjælp ned til et absolut minimum. Det drejer sig om over 20.000 børn årligt.

Selv om loven får store og dramatiske økonomiske konsekvenser for mange tusinde mennesker, gør den ikke nævneværdigt indhug i køen af ledige. Det er ellers et af de primære formål med loven. For hver gang 99 personer havner på den lave integrationsydelse, kommer kun 1 mere i arbejde.

Login