Opgør om forsikringskæmpe: Topdanmark fyrer topchefen

Finske Sampo har med fyringen af forsikringsikonet Christian Sagild sat sig totalt på Topdanmark. Det kan betyde både fusion med If Forsikring, frasalg af Topdanmark Liv og en lidet attraktiv fremtid som underordnet filial for Danmarks næststørste forsikringsselskab.

Udadtil var det naturligvis vigtigt med enighed mellem bestyrelse og direktion om Christian Sagilds afgang. Men i virkeligheden er der tale om fritstilling eller på godt dansk: fyring af en af dansk skadesforsikrings grand old men.

Topdanmark oplyser, at Christian Sagild optjener halvandets års løn i kompensation og fratrædelse. Hertil kommer en opsigelsesperiode på 1 år i forbindelse med ’fritstillelse’. I alt fik Sagild altså 2,5 års løn, svarende til 22 millioner kroner, for at forlade Topdanmark.

På mange måder var det en begivenhed, der kom bag på iagttagere i forsikringsbranchen. For var det ikke mere naturligt at trække den erfarne Sagild op til et job højere oppe i den nordiske forsikringsgigant If Forsikring eller hos Sampo? Og var det i virkeligheden uenighed om Topdanmarks strategi og fremtidige rolle, som var medvirkende til Sagilds exit?

Login