På kanten af det mulige: Fremtidens grønne strøm kræver 100.000 årsværk

Den nye politiske aftale om mere grøn strøm får ros for at sætte ambitiøse mål for at udbygge produktionen af grøn strøm i Danmark. Eksperter, ngo’er og virksomheder efterlyser dog hurtig handling og konkrete køreplaner, hvis de store ambitioner skal indfries. Man går til grænsen af, hvad der er realistisk, lyder det.

Elektrificering er en absolut hjørnesten i den grønne omstilling og helt afgørende for at nå klimamålene. Vi kigger ind i en fremtid med elbiler på vejene, varmepumper allevegne og ikke mindst storskalaproduktion af grønne brændsler til den tunge transport og den energiintensive industri.

Energivirksomheder, brintbranche, transportsektor og industri har derfor i lang tid plæderet for en markant udbygning af udbuddet af den grønne strøm i Danmark.

Kort før sommerferien blev deres bønner umiddelbart hørt, da et bredt flertal i Folketinget landede en aftale om en massiv udbygning af den vedvarende energiproduktion i Danmark.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024