Pensionskasser klar med milliarder til danske virksomheder

Trods flere skrækhistorier skruer landets pensionskasser op for direkte investeringer i virksomheder. Både PFA, PKA og Danica Pension står klar med mia., der de kommende år skal investeres side om side med en række kapitalfonde, men hver især slås de også med kriseramte direkte investeringer.

Flere pensionskasser har de senere år brændt fingrene på at investere store millionbeløb i danske virksomheder, men det får dog ikke pensionsselskaberne til at træde på bremsen.

Tværtimod gør en række af landets førende pensionsselskaber med giganterne PFA, PKA og Danica Pension i spidsen klar til at investere mia. direkte i hjemlige og udenlandske virksomheder de kommende år. Investeringerne sker som led i pensionskassernes enorme behov for at få placeret kapital i en tid, hvor de ikke længere får noget afkast på sikre papirer som statsobligationer.

Netop pensionskassernes direkte investeringer i virksomheder har tidligere givet både panderynker og store tab hos selskaber som PKA og Danica, der har tabt store beløb på først dækfirmaet Genan og siden Hesalight.

Login