Pensionskasser skruer bissen på med aktivistisk investeringspolitik

Flere pensionskasser bekender nu åbenlyst politisk kulør og arbejder for at presse nøje udvalgte politiske agendaer igennem over for de virksomheder, de investerer i. Vi ser nærmere på tre af de absolut mest aggressive pensionsspillere, der kæmper for hver deres agenda.

Fløjlshandskerne er erstattet af et sæt kampklare boksehandsker.

Førhen var etiske investeringer præget af floskler og kun ganske lidt anden handling end diskret pres via globale investeringsbureauer over for de virksomheder, som ikke lever op til en given agenda.

Nu er det slut med berøringsangst over for de virksomheder, man gerne vil påvirke. Det er i al fald tilfældet for tre danske pensionskasser MP Pension, PenSam og PBU, som alle springer ud som aggressive spillere med hver sin skarpe agenda.

Login

  • Anmeld

    Margit Johansen

    Brug din mulighed. Som medlem og små-aktionær har Du politisk indflydelse

    Som medlem af en A-kasse, pensionsforening, boligforening, Coop Danmark, elværket og vandværket og den lokale vælgerforening kan du få politisk indflydelse. Det er så meget lettere end du tror. Og FN's 17 verdensmål bliver personligt og lokalt relevante når du stemme for at bekæmpe ulighed.
    Og som små-aktionær i organisationer og virksomheder kan din stemme være med til at bestemme om din bank skal støtte fusk med skatten til fælleskassen eller bæredygtighed.