Pia Kjærsgaard: Når krybben er tom, så bides hestene

I flere år var fortællingen om Pia Kjærsgaards afsked som partiformand perfekt. Overdragelsen til arvtageren gik smertefrit, og DF voksede sågar. Men så kom krisen, og den har åbnet for andet kapitel i fortællingen om partistifterens exit.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Laura Ellemann-Jensen

At overlade sit livsværk til andre er en vanskelig sag. At overlade det roligt, sikkert og med værdighed er endnu sværere. Og hvis man ser på listen over politiske ledere og måden, de har forladt rollen på, ser det mere eller mindre umuligt ud.

Talrige eksempler viser, at det oftest ikke kan gøres roligt, sikkert og med værdighed. Overhovedet ikke. På nær nogle få lidt pænere exits, så er en gennemgang af politiske lederes vej væk fra formandsposten deprimerende læsning.

Tag Hans Engell. Han bragede ind i en betonklods, og det er sådan, vi husker hans exit. Tag Poul Schlüter, der røg på Tamilsagen. Tag Lars Løkke, nej uha, det var uskønt. Så var der Svend Auken, der blev udfordret af Poul Nyrup og derpå væltet. Og Anders Samuelsen … altså, det var bare: vildt!

Dokumentation


 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024