Politik skal ikke være en beskidt affære

POLITIK OG VELFÆRD Ligestilling er en dansk kerneværdi. Partiernes topledelser må påtage sig ansvaret for at luge ud i sexismen i det politiske miljø.

En bølge af skandaler har ramt flere af de politiske partier lige ind i hjertekulen af det, vi til syvende og sidst allermest vælger vores politikere på. På deres troværdighed, på deres personlighed, på en adfærd, der kalder på respekt, og på værdier og normer, som de fleste af os kan anerkende som acceptable. Jo mere politiske ideologier træder i baggrunden, desto mere træder den enkelte politikers moral i forgrunden.

Det er ikke de ufejlbarlige engle, vi har lyst til at stemme på. Vi vil gerne have politikere, der også er mennesker, vi kan identificere os med. Alle kan begå moralske fejltagelser, og tilgivelse skal også kunne finde sted for politikere. Det samme skal en afbalanceret retssikkerhed, der ikke flår titler, job og ære fra nogen, uden at de har haft en forudgående mulighed for at forsvare sig mod anklager. Også når det gælder anklager om sexchikane og sexisme.

Den balance er på ingen måde nem at opnå for tiden. Normskandaler eller moralske fejltrin kan mere end noget andet mobilisere den offentlige mening for og imod. Både de krænkede og krænkerne er dømt til på forhånd at hænge til tørre på det virtuelle skafot på de sociale medieplatforme. I årevis har flere af de krænkede ventet på retfærdigheden og på at fortælle deres historier.

Login